BemutatkozásProgramjainkReferenciaVendégkönyvGY.I.K.X
home_main.png

VÁLASZTHATÓ PROGRAMJAINK

Óvodai foglalkozásokIskolai foglalkozásokTábori programokCsaládi programokEgyéb ismeretterjesztő előadások

ISKOLAI FOGLALKOZÁSOK

 
Az „Ízeltlábúak varázslatos világa” című, 1-12. osztályos diákok számára (differenciáltan) szervezett élménypedagógiai foglalkozásunk kettős célja az ismeretterjesztés és az érzékenyítés. Programunk résztvevői gazdag kiállítási anyagunk, élő állataink és változatos pedagógiai eszköztárunk segítségével ismerkedhetnek az élővilág kevésbé ismert (és sokszor félreismert) csoportjával.
Programunk kiválóan illeszkedik a környezetismeret, a természetismeret és a biológia tantárgy tartalmaihoz, illetve általában véve a környezeti nevelés alapelveihez.
Iskolák számára 45 perces élő biológiaórákat ajánlunk, amelyből egy napon legfeljebb hatot tudunk vállalni (igény esetén nyitottak vagyunk eltérő időbeosztásra is). 
isk_1_400.png
isk_2_400.png
Életkori sajátosságokhoz igazított foglalkozásunkat egy interaktív előadással nyitjuk, amely során mindent, amiről beszélünk, szemléltetünk is (modellek, preparátumok és élő állatok segítségével). A foglalkozás másik részében a kiállításunk megtekintésére, további beszélgetésre, illetve élő állatok kézbevételére van lehetőség. Néhány kivétellel (pl. madárpók, skorpió) az összes állatunk teljesen ártalmatlan, a kevésbé sérülékenyek közül többet kézbe is vehetnek a gyerekek. Egyértelműen azt tapasztaljuk, hogy programunk során nyitottabbá válnak a résztvevők az ízeltlábúak felé, és olyanok is kézbe veszik állatainkat, akik az elején még tartottak tőlük (persze hangsúlyozzuk, hogy senkinek nem kell hozzányúlnia semmihez, amihez nem szeretne).
Alsós csoportok esetén van lehetőség másfél órás, kreatív tevékenységekkel kibővített foglakozások tartására is. Ebből legfeljebb hármat tudunk vállalni egy nap. Ez a program a fent leírtakhoz hasonlóan zajlik (interaktív előadás, beszélgetés, állatsétáltatás), annyi különbséggel, hogy kreatív és játékos foglalkozással is kibővül. Kreatív foglalkozásunk – amelyhez minden szükséges eszközt és alapanyagot biztosítunk – elsősorban az ízeltlábúak fejlődésére fókuszál (például lepkés életciklus-tányért készíthetnek magunknak a gyerekek). 
 
Amiket minden esetben magunkkal viszünk: 
  • trópusi preparátumok, köztük gyönyörű pillangók és a legnagyobb bogárfajok; 
  • élő állatok (pl. különböző botsáskák, levélutánzó sáskák, soklábúak, rákok, a Föld legnagyobb csótányai, madárpók, skorpió); 
  • egyéb szemléltetőeszközök (életciklus-preparátumok, modellek, képes könyvek stb.); 
  • kreatív foglalkozás esetén annak eszközei és alapanyagai. 
isk_3_400.png
isk_4_400.png
Mivel egy interaktív élménypedagógiai foglalkozásról van szó, ezért az ideális csoportlétszám 15-20 fő. Iskolai foglalkozásainkon az ajánlott maximális csoportlétszám 25 fő, efölött javasoljuk a csoportbontást. 
 
Amire a zökkenőmentes megvalósítás érdekében szükségünk van: 
  • beltéri helyszín, 
  • min. 20 °C hőmérséklet, 
  • min. 15 méternyi asztalhossz a fal(ak) mellett elhelyezve, 
  • a résztvevők létszámának megfelelő számú szék félkörben elhelyezve;
  • a foglalkozáshoz kapcsolódó kiállítás berendezéséhez kb. 1 órára, az elpakoláshoz kb. 40 percre van szükségünk. 

Aktuális díjszabásunkról kérjük, e-mailben érdeklődjenek! 

isk_5_400.png
isk_6_400.png
isk_7_400.png
isk_8_400.png
Iskolai programunk megrendeléséhez, illetve további kérdéseivel keresse bizalommal kollégánkat,
dr. Juhász Orchideát a címen vagy a +36 30 826 2069-es telefonszámon.