BemutatkozásProgramjainkReferenciaVendégkönyvGY.I.K.X

ovoda_main.png

VÁLASZTHATÓ PROGRAMJAINK

Óvodai foglalkozásokIskolai foglalkozásokTábori és erdei iskolai programokCsaládi programok

ÓVODAI FOGLALKOZÁSOK

 
Az „Ízeltlábúak varázslatos világa” című óvodások számára szervezett élménypedagógiai foglalkozásunk kettős célja az ismeretterjesztés és az érzékenyítés. A programunkon résztvevő gyerekek gazdag kiállítási anyagunk, élő állataink és változatos pedagógiai eszköztárunk segítségével ismerkedhetnek az élővilág kevésbé ismert (és sokszor félreismert) csoportjával.
Óvodák számára 30 perces foglalkozásokat ajánlunk, amelyből egy napon legfeljebb hatot tudunk vállalni (igény esetén nyitottak vagyunk eltérő időbeosztásra is). 
o_1_400.png
o_2_400.png
Életkori sajátosságokhoz igazított foglalkozásunkat – mely kiválóan illeszkedik a környezeti nevelési tartalmakhoz – egy játékos beszélgetéssel nyitjuk, amely során mindent, amiről beszélünk, szemléltetünk is (mesefigurás kártyák, modellek, preparátumok és élő állatok segítségével). A foglalkozás másik részében a kiállításunk megtekintésére, további beszélgetésre, illetve élő állatok kézbevételére van lehetőség. Néhány kivétellel (pl. madárpók, skorpió) az összes állatunk teljesen ártalmatlan, a kevésbé sérülékenyek közül a segítségünkkel többet kézbe is vehetnek a gyerekek. Egyértelműen azt tapasztaljuk, hogy programunk során nyitottabbá válnak a résztvevők az ízeltlábúak felé, és olyanok is kézbe veszik állatainkat, akik az elején még tartottak tőlük (persze hangsúlyozzuk, hogy senkinek nem kell hozzányúlnia semmihez, amihez nem szeretne).
Igény esetén van lehetőség 50-60 perces, kreatív tevékenységekkel kibővített foglakozások tartására is (természetesen szünet vagy szünetek beiktatásával). Ilyen foglalkozásból legfeljebb hármat tudunk vállalni egy nap. Ez a program a fent leírtakhoz hasonlóan zajlik (beszélgetés, állatsétáltatás), annyi különbséggel, hogy kreatív és játékos foglalkozással is kibővül. Kreatív foglalkozásunk – amelyhez minden szükséges eszközt és alapanyagot biztosítunk – elsősorban az ízeltlábúak fejlődésére fókuszál (például lepkés életciklus-tányért készíthetnek magunknak a gyerekek). 
Amiket minden esetben magunkkal viszünk: 
• trópusi preparátumok, köztük gyönyörű pillangók és a legnagyobb bogárfajok; 
• élő állatok (pl. különböző botsáskák, levélutánzó sáskák, soklábúak, ászkarákok, a Föld legnagyobb csótányai, madárpók, skorpió); 
• egyéb szemléltetőeszközök (mesefigurás kártyák, életciklus-preparátumok, modellek, képes könyvek stb.); 
• kreatív foglalkozás esetén annak eszközei és alapanyagai. 
o_3_400.png
o_4_400.png
Mivel egy interaktív élménypedagógiai foglalkozásról van szó, ezért az ajánlott maximális csoportlétszám 20 fő. A gyermekek élményszerzése érdekében kérjük, hogy a 20 főnél nagyon csoportokat bontsák ketté. 
Amire a zökkenőmentes megvalósítás érdekében szükségünk van: 
  • beltéri helyszín, 
  • min. 20 °C hőmérséklet, 
  • min. 15 méternyi asztalhossz a fal(ak) mellett elhelyezve, 
  • a résztvevő gyerekek létszámának megfelelő számú szék félkörben elhelyezve (székek helyett természetesen a szőnyeg is megfelelő);
  • a foglalkozáshoz kapcsolódó kiállítás berendezéséhez kb. 1 órára, az elpakoláshoz kb. 40 percre van szükségünk. 

Aktuális díjszabásunkról kérjük, e-mailben érdeklődjenek! 

o_5_400.png
o_6_400.png
o_7_400.png
o_8_400.png
Óvodai programunk megrendeléséhez, illetve további kérdéseivel keresse bizalommal kollégánkat,
dr. Juhász Orchideát a bogarasvagyok@gmail.com címen vagy a +36 30 826 2069-es telefonszámon.